Persondatapolitik

Den 25. maj 2018 trådte en ny persondataforordning i kraft. I den forbindelse skærpes reglerne for håndtering og opbevaring af persondata i hele EU. Reglerne gælder for alle virksomheder og offentlige institutioner, der håndterer personlige oplysninger.

Nedenstående politik er gældende for CVR-nummer 28663129 Kompetenceforum Aps herunder www. Studerselv.dk samt forlaget Kompetenceforum.  Formålet med nedenstående beskrivelse er at oplyse vores kunder om hvorledes vi behandler deres personhenførbare oplysning.

Personhenførbare oplysninger omfatter data, der kan bruges til at identificere personer, herunder men ikke begrænset til navn, alder, CPR nummer, køn, stilling, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse, telefonnumre eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.

Ligeledes indeholder personhenførbare oplysninger også data som adfærd, købshistorik, økonomiske oplysninger mv., der alle benyttes i opretholdelse af kunde- og leverandørforholdet mellem kunder og Kompetenceforum .

Hvilke personoplysninger indsamler og behandler vi?

Kompetenceforum Aps har brug for en række personoplysninger for at kunne handle med dig og din virksomhed, opretholde servicering af kundeforholdet samt markedsføre produkter og ydelser. Visse oplysninger indsamles og behandles også efter lovkrav, herunder eksempelvis Bogføringsloven

Nedenstående oplysninger kan blive indsamlet og behandlet, når du  køber kurser, konsulentydelser eller andre former for leverancer hos Kompetenceforum ApS:

Navn, stilling, adresse, telefonnummer, email, tekniske detaljer (IP-adresser inkluderet), adfærd (eks. inkluderet adfærd ved modtaget nyhedsbrev), geografiske data samt data der måtte være nødvendige for gennemførsel af en leverance. I forbindelse med tilmelding til kompetencegivende eksaminer indsamles CPR nr.

Hvornår indsamler vi data?

Kompetenceforum ApS indsamler oplysninger om dig via følgende kanaler:

  • Tilmelder kursus og kompetencegivende eksamen
  • Gennemfører konsulentydelser
  • Sælger produkter eksempelvis gennem forlaget
  • Sender forespørgsler/formularer via hjemmesider
  • Tilmelder dig og/eller interagerer med online markedsføringsmaterialer (herunder med ikke begrænset til nyhedsbreve, sms- og notifikationer, annoncer på tredjepartshjemmesider eller lignende)
  • Ved fakturering
  • Rekruttering af personale
  • Afgiver personoplysninger på anden vis til os.

Kompetenceforum ApS indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige for at levere en ydelse eller et produkt, markedsføre ydelser og produkter eller behandle forespørgsler. Vi indsamler og/eller køber ikke personhenførbare oplysninger fra tredjemand.

Bemærk at ved fakturering opbevares fakturerings- og bankoplysninger i henhold til gældende love på området herunder eksempelvis bogføringsloven.

Hvordan bruger vi oplysningerne?

Vi kan gøre brug af den indsamlede information på følgende måder:

  • Til at personalisere din oplevelse på mail (nyhedsbreve o.l.)
  • Til opfølgning på henvendelser via mail eller hjemmesider
  • Til generel markedsføring
  • Til gennemførsel af kurser og konsulentopgaver
  • Til rekruttering af personale

Hvordan beskytter vi dine informationer?

Vores hjemmesider scannes løbende for sikkerhedsbrister og svagheder, for at vi hurtigst muligt kan udelukke potentielle datalækager og dermed gøre vores hjemmesider så sikre som muligt.

Dine personlige oplysninger opbevares på sikrede netværk og kan kun tilgås af en begrænset mængde medarbejdere med rettigheder til denne type information.

Hvem videregiver vi personoplysninger til og hvor lagres de?

Personoplysninger videregives kun til:

  • Medarbejdere i Kompetenceforum Aps
  • Betroede tredjemænd der er nødvendige for opfyldelse af aftaler om levering, betaling og servicering herunder inkasso og retslige instanser. Tredjemænd dækker også over evt. brug af freelance konsulenter ved kurser og konsulentydelser
  • Forretningspartnere med henblik på markedsføring

Nogle personoplysninger administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler personoplysninger på vores vegne i henhold til denne datapolitik og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata.

Kompetenceforum Aps anvender følgende samarbejdspartnere:

  • Microsoft Onedrive som firmaserver
  • Mailchimp som nyhedsbrevsformidler
  • Google Analytic som analyseværktøj til hjemmesider
  • WEBCRM som marketingsværktøj
  • Dinero som bogholderisystem
  • Moodle som E-læringsplatform hosted hos Optimon Aps
  • Erhvervsakademi SydVest  ifm kompetencegivende uddannelser

Med alle forretningspartnere og leverandører forefindes en databehandleraftale, der til hver en tid skal sikre brugernes og kundernes interesser.

Hvor længe opbevares dine personoplysninger?

Ved et aktivt kundeforhold, opbevares dine data så længe som nødvendigt, for at vi kan servicere dig. Afbrydes kundeforholdet, opbevares dine data op mod fem år, alt efter karakteren af dataene.

Ved jobansøgninger (inkl. CV, foto og andre oplysninger) opbevares persondata kun frem til processen er afsluttet. Uanset slettes data senest efter seks måneder.

Ikke aktive kunder i fem år bliver gennemgået og personfølsomme data bliver slettet fra logbøger, backup, mailsystemer o.l.

Ønsker du på noget tidspunkt at afmelde vores nyhedsbreve, kan du følge instruktionerne i bunden af nyhedsbreve. Har du imidlertid problemer med at afmelde dig, kan altid afmelde ved at kontakte os direkte.

Datalækage

Vi tager sikkerhedsbrud og datalækage meget alvorligt. Dette indebærer blandt andet afdækning af den potentielle skades omfang, meddelelse til potentielt ramte kunder og brugere, meddelelse til Datatilsynet samt handlinger, der skal forsøge at inddæmme omfanget af skaderne.

Har vi mistanke om datalækage fra Kompetenceforum ApS eller dennes eksterne partnere, vil alle implicerede, herunder også brugeren, blive informeret herom indenfor 72 timer. Har du mistanke om, at dine data er lækket fra Kompetenceforum ApS, bedes du til hver en tid tage kontakt til os.

Adgang til oplysninger

Du kan altid ændre i dine kontooplysninger og herunder angive, om du ønsker, at vi skal kontakte dig i forbindelse med tilbud på varer eller serviceydelser eller framelde dig nyhedsbreve.

Du kan til hver en tid bede om indsigt eller sletning af dine data. Data indsamlet i henhold til lovgivning kan alene slettes efter de i lovgivningen fastsatte frister

Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, bedes du kontakte os på: mail@Kompetenceforum.dk. Såfremt du ønsker alle data slettet så kontakt ligeledes mail@kompetenceforum.dk.

Revision og kontakt

Vi reviderer løbende vores processer for databehandling. Denne politik opdateres en gang årligt. Oplysninger om evt. ændringer sker på vores hjemmesider. Dataansvarlig hos Kompetenceforum Aps er:

Lars Tegl Rasmussen 7023 6050 mail: lars@kompetenceforum.dk

Ringsted den 28.maj 2018.