!-- Global site tag (gtag.js) - AdWords: 1071478885 -->
top

Studietur til Japan

Vores næste kaizen Tour til Japan foregår den 12 -29. marts 2020. Turen koster 39.990 kr. Nedenfor er turen nærmere beskrevet, mens det konkrete program for sidste tur i  september  kan se her:

Kompetenceforum tilbyder en helt unik mulighed for at opleve Lean i praksis i de omgivelser, hvor metoden blev skabt – på Toyota fabrikkerne i Japan.. Du møder Lean-eksperter, deltager i workshop, hvor du har lejlighed til at arbejde med Lean i praksis, og besøger virksomheder med mange års erfaring med løbende optimering af arbejdsprocesser

Kompetenceforums Kaizen Tour er en enestående chance for:

 • At opleve Lean praktiseret af førende eksperter – ved kilden 
 • At opnå indsigt i Lean og metodens anvendelse og muligheder
 • At blive inspireret til eget arbejde med Lean

Vi starter med et introduktionsmøde i Danmark. Her introduceres deltagerne til programmet og hinanden samtidig med, at man får et indblik i den japanske kultur og Japans aktuelle problem­stillinger. Herved får deltagerne en fælles platform til det egentlige besøg.

Kaizen Tour består af 4 elementer:

 1. En Doujo - hvor du lærer at tænke Lean som japanerne
 2. Virksomhedsbesøg - hvor du ser Lean i verdensklasse
 3. Baggrundsbesøg - hvor du lærer historien og konteksten Lean er baseret på
 4. Fra Gemba til Sensei - bearbejdning til egen hverdag

  

På Doujoen trænes man af erfarne japanske eksperter i at tænke i konkrete forbedringer. De japanske eksperter har alle leder- og Lean erfaring fra Toyota, og er på det nærmeste selv blevet oplært af Ohno. Mere autentisk kan det ikke blive. Det er vores erfaring, at deltagerne i Doujoen får helt ny erkendelse af, hvad det vil sige at arbejde med kontinuerlige forbedringer.

Virksomhedsbesøgene foregår typisk ved at besøget indledes med en general introduktion til virksomheden. Herefter er der en rundtur med mulighed for uddybning på områder, man føler er særlig interessante (tavler, Kanban, Andon osv). Besøgene afsluttes typisk med en QR runde med en leder.De virksomheder, vi besøger, er udvalgt på baggrund af vores årelange erfaring med at arrangere Kaizen Tour, og de har til formål at vise verdens bedste Lean praktiseret. Virksomhederne kan variere fra Kaizen Tour til Kaizen Tour, da der er ganske stor efterspørgsel efter Lean ture på disse virksomheder, og besøgene først kan aftales ganske kort tid, før turen starter. På den seneste Kaizen Tour besøgte vi eksempelvis:

 • Toyota Motomachi Plant, der er den ledende Lean fabrik i Toyota
 • Nissan Motors, med fokus på automatisering og kontinuerlige forbedringer
 • TOTO med fokus på en udbredt og intensiv tavleanvendelse
 • EMRON med fokus på brugen af Lean i forbindelse med inddragelse af handicappede
 • Tokai Shinei der er verdenskendt for sin konsekvente anvendelse af 5 S
 • Ziten Sushi, hvor leverancekæden  konsekvent efterlever leanprincipperne

Der er typisk 2 virksomhedsbesøg om dagen. Baggrundsbesøgene har til formål at give deltagerne et indblik i udviklingen af Lean og den kontekst, det er sket i. Vi besøger Toyota  Museum, der er beliggende i de oprindelige bygninger, hvor Toyota startede med at producere spindemaskiner og væve. Her ser man med egne øjne firmaets fokusering på kontinuerlige forbedringer og automatisering fra de første dage op til nu. Endvidere besøger vi Toyota museet i Toyota City, hvor udviklingen af Lean værktøjer er i særlig fokus. På Kaizen Tour bombarderes deltagerne med indtryk. Det er derfor vigtigt, at der undervejs er mulighed for refleksion - at komme fra Gemba til Sensei og oversætte indtrykkene til ens egen hverdag, og finde ind til, hvordan indtrykkene kan give ny viden, og hvordan den kan skabe værdi for dig og din organisation. For at sikre mulighed for dette er der hver dag indlagt en lille seance, hvor deltagerne i fællesskab kan reflektere over og perspektivere dagens indtryk. 

Doujo - mød Mr Toyota

  "Udbyttet af denne tur har været utrolig givende for mig, hvor af inspiration bestod primært af LEAN træning i Do Jo med ”Mr. Toyota” der indeholdt en kombination af TPS gennemgang og øvelser, hvor min LEAN forståelse blev udfordret."

Japans kultur

"Virksomhedsbesøgene, gav et rigtig godt blik for hvordan LEAN ser ud på japansk og hvordan kulturen virker med LEAN,  Transport og rejse på Japansk, gav et rigtig godt link til kulturen og forståelse for - hvor standardiseret japanerne er."

Tidspunkter:  

22. marts  - til  29. marts 2020.

Pris:   39.990,00

Ved tilmeldingen betales et depositum på 1/3 af prisen. Restbeløbet forfalder den 1. marts 2020. Prisen omfatter transport i Japan, studiebesøg,  træningsdag med toyota eksperter., hoteller, måltider excl  1 aftensmåltid, fælles seigthseeing,  engelsktalende japansk guide. Prisen omfatter ikke personlige udgifter, rejseforsikringer og transport til og fra Japan. Flytransport til og fra japan fås fra 5.000 kr og opefter.

Kaizen tour tilmeld dig her  
 

Kompetenceforum ApS. 
Den kreative Matrikel, Garnisonen 38  
4100 Ringsted Tlf. 7023 6050

  


 
© 2019 Kompetenceforum ApS.
webshop.io Content Management System.
HTML5 / CSS3
Designed by RTEAM